Журналистът Григор Лилов с текст в социалните мрежи за особеностите на

...
</TD
>Журналистът Григор Лилов с текст в социалните мрежи за особеностите на
Коментари Харесай

Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не са спазени, а сега ме хваща яд

Журналистът Григор Лилов с текст в обществените мрежи за особеностите на българския туризъм. Той набляга на тезата, че България е надалеч от мечтаната туристическа дестинация, която мнозина й преписват. Лилов показва също, че дружно със фамилията си е посетил Пловдив в понеделник, само че поради деня, множеството от туристически обекти в Стария град не работят тогава.

" Дъщеря ми, когато си идва от Лондон у нас, неведнъж води свои другари да им покаже България.

Този път беше единствено за три дни – от петък вечерта до през днешния ден (вторник) сутринта.

Равносметката: Националният исторически музей не работеше в неделя.

Защо? Неизвестно.

Нито имаше авансово известие на уеб страницата, нито даже на касата на музея в резиденция " Бояна ". Досега това се е случвало на няколко пъти при нейни визити у нас.

Пожелаха да се качат на Витоша. С въжен превоз. Но както знаете, нито един въжен превоз към този момент не работи.

Античният спектакъл в Пловдив беше затворен за визити в понеделник след 12 часа. Но за разлика от София най-малко имаше известие на уеб страницата.

Етнографският музей там също не работеше. " Мероприятие " е известието. Половината от възрожденските къщи бяха затворени за визити.

За похлупак общото усещане като цяло е, че Стария Пловдив е изцяло безстопанствен и атмосферата му, по този начин да се каже, е тежко нечиста.

И съгласно мен е по този начин. Вече ме хваща гняв за това, което направих при комунизма.

Тогава написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не са спазени (и съумях да го обявявам в централния партиен вестник с огромна фотография от митинга на Централния площад, на който държавният и партиен водач е обещавал). Скандалът с изключение на за мен обаче имаше и последици за града.

В резултат на обявата да вземем за пример в региона на културата Пловдив получи своята постройка на театъра, изцяло се възроди и реставрира Старият град, забрани се каквото и да е строителство, несъобразено с възрожденската атмосфера в този архитектурен резерват, интензифицираха се разкопките на Епископската базилика, разкрита беше Малката базилика, Античният спектакъл беше открит за визити и се трансформира в сцена за постановки и други

В Долината на розите опцията екскурзиант да взе участие в розобер е илюзорна, а да го види онлайн - единствено по време на Празника на розата (сега са дните 1 и 2 юни). Но въпреки всичко розоберът не трае единствено 2 дни. Тази година да вземем за пример прибирането на розите стартира от началото на месеца и действително акцията привърши някъде на 26-27 май.

Туризмът не е единствено хотели, заведения, нощни заведения, пясък. Темата за тяхното качество у нас е задоволително дискутирана, с цел да я дъвчем отначало.

КЪДЕ съдебномедицинска експертиза В ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНДЕКС

България е класирана на 40-то място в света от 119 страни. Бях покъртен от жалките оценки за естествените и историческо-културни дадености на България (а и освен за нашата страна). Обяснението е обещано в методологията на показателя " до известна степен тези колони отразяват по какъв начин се предизвикват естествените, културните, историческите запаси, а не действително съществуващото завещание на дадена страна в тези области. " И по тази причина една скромна по такива запаси Дания е поставила в джоба си посредством насърчаването нашите балкански страни.

.

А какво е насърчаването у нас, го прочетохте в горните редове. Например какъв брой от вас знаят, че единствената горичка от секвои в Европа е у нас - в Сандански?

Колко от вас знаят, че градският парк там е вторият по величина в страната (след Варненската морска градина) и че в него има даже гинко билоба. А другояче в София си имаме ботанически парк и разплодник (до Околовръстното), само че те не са за гости и туристи.

Колко от вас знаят, че ботаническата градина в Балчик с сбирката от кактуси и сукуленти е измежду най-богатите в Европа (втора в Европа след тази в Монако и съдържа към 4 000 типа, може и да са повече).

Обаче нейният страж и създател Галин Радков, който в тази област го признават и почитат като първокачествен експерт в света, през 2018 безпощадно беше дисциплинарно уволнен - нелегално, щом повдигна казусът за далаверите с тази градина. Години бяха нужни, с цел да бъде възобновен на работа. (моя бел.: след уволнението резиденция Евксиноград краткотрайно го взе на работа, с цел да сътвори и там сбирка за ръководещите, които другояче не си помръднаха и пръста за него и плода на неговия труд) Маса старания бяха нужни, включително и в задкулисията на съда, с цел да бъде предпазен този човек и неповторимата сбирка, която без него щеше да погине.

И тъй наречените, и така нататък

И една моя записка, която няма да видите на никое място по каквито и да е показатели и разбори. Над половината от приходите в международния туризъм идват от хората с приходи над 150 000 $ годишно. Но с цел да си харчат парите в твоята страна, се желае нещо напълно друго от това, което е България.

Мутренската ориентировка към алкохолен и наркотуризъм, към най-примитивно (и релативно на ниска цена престояване у нас за чужденците) беше гибелна за сектора и това към този момент отчетливо се вижда в България. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР